• Aanmelden Walking Football (van 65 tot 89 jaar en ouder)

  AmstelveenSport startte in samenwerking met Sporting Martinus de voetbalvariant voor ouderen: Walking Football. Een sport voor mannen en vrouwen die voetballen geweldig vinden, maar niet meer op recreatief niveau kunnen of willen meedoen. Om geen afscheid te hoeven nemen van deze mooie sport, kunnen deze voetballiefhebbers nu meedoen met Walking Football. Het Walking Football is op elke woensdag van 10.00 – 11.30 uur. Men hoeft geen lid te zijn van Sporting Martinus om mee te kunnen doen.

  “Ik wilde al een tijdje meedoen met een potje Walking Football”, vertelt Chris (69 jaar). “Ik nam contact op met AmstelveenSport en werd meteen uitgenodigd op een woensdag mee te spelen met de beste Walking Footballers van Amstelveen. Ik was natuurlijk best nerveus toen ik die woensdag naar sportpark Overburg fietste. Ik vroeg me af: “Kan ik dit niveau wel aan?” Ik werd in de kantine gerust gesteld door Mieke Regelink van AmstelveenSport. “Iedereen kan dit, dus jij ook”, zei ze. In het begin vond ik dit spelletje wat onwennig, ik had al dertig jaar niet meer gevoetbald. Je mag alleen wandelen, de bal niet te hoog spelen en het is slim om de bal meteen naar een vrijstaande speler spelen. Gelukkig heb ik veel snelle jongens om me heen lopen, waardoor ik de bal makkelijk af kan spelen. Na een aantal weken gaat het Walking Football steeds beter en wordt het spelletje steeds leuker. De mensen waarmee ik voetbal zijn echt leuke kerels. Na afloop van de wedstrijd gaan we in de kantine nog even een lekker bakkie koffie drinken. We praten over de dingen van de dag. Over wat er niet goed ging tijdens de wedstrijd, wordt gelukkig niet meer gesproken.

  Wilt u ook eens meedoen?
  Het Walking Football is op elke woensdag van 10.00 – 11.30 uur. Men hoeft geen lid te zijn van Sporting Martinus om mee te kunnen doen. Adres: sportpark Overburg, Amsterdamseweg 247. Aanmelden bij Mieke Regelink 088-8585105 of m.regelink@amstelveensport.nl

  E
  en bericht van NH Nieuws over onze Walkking Football heroes: 
  "In Amstelveen organiseren de buurtsportcoaches sportwedstrijden voor ouderen om zo eenzaamheid en sociaal isolement tegen te gaan. En met succes: walking football is voor een groep 65-plussers het hoogtepunt van de week.

  De voetballende heren zijn tussen de 65 en 89 jaar oud en walking football is dan "ideaal omdat het verboden is om te rennen". Aan de kant zitten steevast vijf voormalige voetballers te kijken. "Ik ben geblesseerd. Ik kan niet meer voetballen. Ik heb last van mijn longen. Maar ik kom toch graag, want thuis zit ik anders alleen," aldus goalgetter Jos.

  Iedereen doet wat
  Mieke Regelink is buurtsportcoach en brengt de heren wekelijks samen bij voetbalvereniging Sporting Martinus. De club werkt mee en de heren doen zelf vrijwilligerswerk om het team draaiende te houden. "We doen het met elkaar en voor elkaar. We hebben een chef lief en leed die kaartjes stuurt, we hebben iemand die de pionen uitzet en de shirtjes uitdeelt. Een ander zorgt voor de koffie of voor de broodjes. Iedereen doet wat en dat is de kracht van dit team."

  Chef lief en leed
  Het is volgens Regelink een prachtig medicijn tegen eenzaamheid. "Ik weet zeker dat een aantal mannen zonder dit walking football alleen thuis zouden zitten. Al maakt het een klein verschil in de week, dan is dat al geweldig." Linkerspits Ruud is ook al wat ouder en houdt van een borreltje in het clubhuis. Hij viel daarom naar het naar huis gaan onlangs met de fiets. "De chef lief en leed, Theo, kwam langs met wat fruit en niet onbelangrijk: 0.0 procent alcoholvrij bier. Een lieve man. We kijken in dit team naar elkaar om."

  Een videoverslag:
  https://www.nhnieuws.nl/nieuws/292842/verboden-om-te-rennen-en-een-chef-lief-en-leed-bij-amstelveens-walking-football

  Ook bezoeken we wel eens andere verenigingen:
  https://www.sportingmartinus.nl/onze-walking-footballers-stelen-de-show-op-toernooi-en-nh-nieuws