• En daar is het WK doelpunt van Katja dan! 

  De voetbalweg van Katja (26) duurde zo'n 21 jaar om tot dit WK-doelpunt te komen. Supertrots op Katja bestempelen sommigen lachend dit doelpunt ook als de eerste Sporting Martinus-goal op een WK. Vanzelfsprekend is de eer volledig toe te rekenen aan het talent van Katja zelf. Hoe dan ook, Katja, supermooi gedaan, van harte gegund en geweldig gefeliciteerd met jouw primeur-goal op een WK en dat er nog maar vele mogen volgen!

  Tegen Vietnam in de poulewedstrijd won Oranje overtuigend met maar liefst 7-0 en dat was meer dan genoeg om groepswinnaar te worden. Katja, die begon met voetballen bij Sporting Martinus, is bezig aan haar eerste grote toernooi. In het eerste duel tegen Portugal begonnen nog op de bank, maar tegen de Verenigde Staten en Vietnam had bondscoach Andries Jonker een basisplaats voor haar ingeruimd.

  In de elfde minuut schoot Snoeijs, net binnen de zestienmeter, hard binnen. Het betekende de 2-0 voor Oranje. “Dit is echt heel lekker. Gelijk al die vroege goals en mijn eerste WK-doelpunt. Erg fijn”, reageerde Snoeijs direct na afloop voor de camera van de NOS. Hieronder staat de link naar de beelden van haar 1e WK-doelpunt.

  Met nu 11 doelpunten in 19 duels in Oranje is Katja goed op weg om uit de schaduw van superscoorder Miedema te komen en in de spits een volwaardige concurrente van Lineth Beerensteyn te zijn (25 doelpunten in 92 duels).

  Katja is overigens niet de enige ex-Sporting Martiniaan die scoort in het 1e van Oranje. In maar liefst 72 interlands scoorde verdediger Michael Reiziger er 1, in een oefenwedstrijd, maar dan wel tegen Duitsland, daarom zeker ook het vermelden waard. 

  Na een prima 8e finale tegen Zuid-Afrika bleek in de kwart finale Spanje in de verlenging te sterk te zijn voor Oranje. Katja kreeg in de laatste minuten van beide wedstrijden nog enkele speelminuten. Te weinig om het verschil te kunnen maken. 

  Het was een prachtig toernooi en zeker een onvergetelijke mijlpaal voor Katja. Grote klasse.  

 •  

  Eerder, op 27 juli vermeldden we al: Katja kreeg haar kans in de basis, maar kon tegen de fysiek sterke Amerikanen nog niet het verschil maken. Het Nederlands elftal moest op het WK in het winderige Wellington een flinke Amerikaanse storm doorstaan. En kwam niet al te vaak met kansen voor de goal van Amerika.
  De Verenigde Staten zetten Oranje met name tegen het eind van de wedstrijd flink onder druk. Het was overleven voor Oranje. Jonker wisselde verdedigend Katja om meer grip te krijgen op het middenveld, en dat werkte. De Amerikaanse storm ging iets liggen en Nederland hield stand. Het tweede duel in groep E eindigde in 1-1.

  Krijgt Oranje en dus ook Katja tegen de aanstaande tegenstander Vietnam wat meer lucht en kansen voorin?

  Eerder, op 26 juli vermeldden we al: De spanning neemt toe. Staat Katja Snoeijs in de spits van Oranje voor de WK-kraker tegen de Verenigde Staten? Vannacht om 0300 uur weten we het zeker! 

  Eerder, op 23 juli vermeldden we al: 
  Soepel ging het zeker niet, maar de Nederlandse voetbalsters hebben hun eerste WK-duel tegen Portugal in Nieuw-Zeeland gewonnen. Stefanie van der Gragt kopte tegen Portugal al na een klein kwartier de bal binnen uit een corner. Door het uitvallen van de geblesseerde Beerensteyn kwam Katja in de laatste 15 minuten in de spits. Na 96 minuten speeltijd was Nederland opgelucht en blij dat de krappe voorsprong gehandhaafd bleef.
  Donderdagnacht (03.00 uur onze tijd) speelt Nederland tegen Amerika.

  Eerder, op 21 juli vermeldden we al: 
  De Oranje Leeuwinnen spelen zondag op 23 juli hun 1e wedstrijd tegen Portugal. Met het wegvallen van Vivianne Miedema kwam er ruimte voor een andere aanvaller in de WK-selectie. De vraag was alleen: is die plek voor Romée Leuchter of voor Fenna Kalma? Maar waar er twee vechten om een been, gaat onze Katja Snoeijs ermee heen. Niet zo gek ook, als in 16 interlands maar liefst 10x scoort.

  Wie regelmatig langs de lijn staat bij Oranje, weet precies waarom Katja het als aanvaller verdient om eindelijk eens op een eindtoernooi te staan. Ze werkt hard, is gevaarlijk en schiet iedere bal erin. ‘Een duveltje uit een doosje’, noemde Jonker haar aan onze webredactie. Zo eentje die iedere tegenstander kan verrassen, dus. 

  Ze staat nog niet in de basis tegen Portugal. Maar wat niet is kan nog komen! En hoe dan ook, wij van Sporting Martinus supporten Katja en natuurlijk alle andere Oranje-leeuwinnen daar in down under!

  Eerder, op 11 juli vermeldden we al: 
  Katja Snoeijs profiteert van tips van onze Walking Footballers en heeft de zware 'spitsenselectie' in het Nederlands elftal doorstaan. Ze gaat mee naar het WK in Australie en Nieuw Zeeland. Bondscoach Jonker had 'de luxe' voor de spits-positie te moeten kiezen voor 2 speelsters uit de 5 internationale topkandidaten. Een geweldige prestatie natuurlijk van Katja, die 2 weken geleden nog een paar dagen op onze velden trainde en van onze ervaren Walking Footballers de juiste adviezen meekreeg, zo blijkt nu achteraf. Ook andere internationals schijnen reeds voorzichtig interesse te hebben getoond om 'niet geheel toevallig' op woensdagmorgen een leerzaam balletje met onze superveteranen mee te trappen. 

  Afgelopen zondag maakte Katja in de uitzwaaiwedstrijd tegen Belgie de keuze voor haar waar en pikte ze gretig haar doelpuntje mee (5-0): https://nos.nl/video/2481217-invalsters-snoeijs-kopt-5-0-binnen-tegen-belgie