• 1e Jeugd Selectie Toernooi groot succes (een verslag)

  9 jul 2024
 • Zondag 30 juni was Sporting Martinus’ eerste Selectie Toernooi. Alle jeugd-selectiespelers van Sporting Martinus en van onze bevriende clubs (te weten: Roda ‘23, SV Hoofddorp, SCBP’24 en R.K.S.V) deden hier aan mee. Ieder team speelde met het team voor het aankomende seizoen. Dat was ook de gedachten erachter. Het eerste toernooi met je nieuwe team. Alle clubs waren enthousiast en de weersvoorspellingen waren goed. De sfeer op het toernooi was opperbest. De binnen en buitenbar draaiden als een tierelier, broodjes vlogen over de toonbank, kinderen waren òf aan het voetballen of op de luchtkussen attributen aan het spelen.
  Er waren weinig incidenten, toch hadden de aardige mannen van de EHBO nog wel wat te doen. Een kicks tegen de lip, een valpartijtje van de trap, maar gelukkig niks ernstigs. Over het algemeen waren de ouders en de kinderen sportief en is er geen onvertogen woord gevallen, uitzonderingen daar gelaten. Het weer was perfect voetbal weer, maar hier en daar werd er geattendeerd op het goed insmeren. Op verzoek werd het zelfs voor je gedaan.

  De sfeer op deze zonnige dag was fantastisch!. Nadat alle kinderen hun wedstrijden in de poule hadden gespeeld, begon de penalty bokaal. Sporting Martinus had als verrassing AZ en Nederlands Elftal jeugdkeeper Kiyani Zeggen gestrikt. De kinderen vonden het fantastisch en wilden massaal met hem op de foto. Elk jaarlaag had 1 spelertje als afgevaardigde en mocht het opnemen tegen deze grootheid (letterlijk en figuurlijk). Het lukte maar een enkele top speler om hem te passeren. Deze kanjers kregen een mooie beker, naast de medaille die elke deelnemer heeft ontvangen en de eventuele beker die zij met hele team hadden gewonnen.

  Al met al waren er alleen maar blije koppies, enthousiaste ouders en trainers, mede mogelijk gemaakt door geweldige vrijwilligers van onze mooie club. We kunnen wel stellen dat het allereerste Selectie Toernooi een mooi succes is geworden en voor herhaling vatbaar is!


  Foto credits: Laurens Gomes